Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Τo Taxis ψάχνει εισοδήματα... εξωτερικού .

Monday January 10, 2011 12:30 AM
Το ΣΔΟΕ έχει τροφοδοτήσει με ειδικό λογισμικό και οι ελεγκτές έχουν λυμένα χέρια
Εγιναν αντιπαραβολές για απόδοση φόρου κληρονομιάς και την ακίνητη περιουσία όπου εντοπίστηκαν 561 οφειλέτες με χρέος 19 εκατ. ευρώ και ακίνητη περιουσία 290 εκατ. Τώρα οι υπολογιστές του Taxis εμφανίζουν στοιχεία για 30.000 περιπτώσεις φορολογουμένων που έχουν εισοδήματα από το εξωτερικό και ο έλεγχος θα δείξει εάν είχαν δηλωθεί.

«Εχουμε εγκαταστήσει σύστημα για να παρακολουθούμε άμεσα την απόδοση των ΔΟΥ σε σχέση με τις διασταυρώσεις που γίνονται.

Η Γραμματεία στέλνει στις ΔΟΥ τις περιπτώσεις που απαιτεiται έλεγχος και έχει τη δυνατότητα να ?βλέπει? την εξέλιξη κάθε περίπτωσης και τον χειρισμό της Εφορίας», λέει ο κ. Διομήδης Σπινέλλης, γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων που έχει αναλάβει να αξιοποιήσει τις δυνατότητες της τεχνολογίας για να κλείσει τις τρύπες στο σύστημα...

Οπως λέει, τα επόμενα έργα αφορούν την ένταξη 13 νέων υπηρεσιών προς τους πολίτες που μέχρι στιγμής γίνονταν χειρόγραφα, καθώς και ένα πρόγραμμα ελέγχου των επιχειρηματικών λογαριασμών για τον τζίρο που κάνουν μέσω πιστωτικών καρτών.

Πηγή Ημερησία