Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Σοκ από την αυτοτελή φορολόγηση ενοικίων
Νέα δεδομένα στην αγορά ακινήτων, και ειδικά στην ενοικίαση σπιτιών, καταστημάτων και γραφείων, θα δημιουργήσει η υλοποίηση της πρότασης για αυτοτελή φορολόγηση 20% για όλα τα μισθώματα. Η πρόταση έχει πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων αλλά έχει προκαλέσει σοκ στους ιδιοκτήτες που μισθώνουν. Ήδη η ΠΟΜΙΔΑ με μια οργισμένη ανακοίνωσή της κάνει λόγο για καταλήστευση των μικρο-ιδιοκτητών και ιδιαίτερα όσων δεν έχουν ούτε μια σύνταξη ή ένα μισθό, αλλά μόνον κάποιο χαμηλό ή μεσαίο εισόδημα από μισθώματα.
Σύμφωνα με την ΠΟΜΙΔΑ, ενώ ιδιοκτήτης χωρίς μισθό ή σύνταξη, για μηνιαίο ενοίκιο μέχρι 420 ευρώ ήταν αφορολόγητος, θα κληθεί να καταβάλει, εκτός από το «χαράτσι» της ΔΕΗ, και περίπου 1.600 ευρώ, ενώ σε άλλον με μηνιαίο ενοίκιο 1.000 ευρώ που θα πλήρωνε φόρο 700 ευρώ, θα του ζητήσουν να πληρώσει το «χαράτσι» και έως και 3.831 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του συμπληρωματικού φόρου έως 3% στο εισόδημα από μισθώματα και 55% προκαταβολή φόρου επομένου έτους«.
Και συνεχίζουν οι ιδιοκτήτες: «Διερωτώμεθα πως η πρόταση αυτή και γενικά η δραστική αύξηση των επιβαρύνσεων πάνω στην ακίνητη ιδιοκτησία (το «χαράτσι» της ΔΕΗ και ο επερχόμενος ΦΑΠ του 2011 που ξεκινά από τη «μεγάλη» ακίνητη περιουσία των? 200.000 ευρώ) συμβιβάζεται με την απαίτηση προς τους ιδιοκτήτες να μειώσουν τα ενοίκια;» τονίζουν οι ιδιοκτήτες.
ΠΗΓΗ: Ημερησία