Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Μέρκελ - Σαρκοζί : Αποφασίστε αν θα συνεχίσετε την περιπέτειά σας μαζί μας
Με σκληρές διατυπώσεις και φανερή όχληση Αγκελα Μέρκελ και Νικολά Σαρκοζί διεμήνυσαν ότι σέβονται μεν την ελληνική απόφαση για δημοψήφισμα αν και διαφωνούν με την ωφελιμότητά του ζητώντας από την Ελλάδα να αποφασίσει απλώς εάν θέλει ή όχι να συνεχίσει την περιπέτειά της μέσα στην ευρωζώνη.
Θέλουμε να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη αλλά η μονομερής απόφαση για το δημοψήφισμα, αλλάζει όλο το περίγραμμα στο οποίο κινούμαστε, τόνισε η καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γάλλο Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, μετά τις συνομιλίες που είχαν απόψε με τον πρωθυπουργό στις Κάννες.
Οπως τόνισε χαρακτηριστικά η κυρία Μέρκελ, το δημοψήφισμα μπορεί να γίνει στις αρχές Δεκεμβρίου με το ερώτημα αν θέλει η Ελλάδα να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ.
Πρόσθεσε ότι κατέστησε σαφές στον Ελληνα πρωθυπουργό ότι Γαλλία και Γερμανία επιθυμούν να μείνει η Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ, όμως η έκτη δόση του δανείου θα καταβληθεί, μόνον εφόσον κυρώσει η χώρα μας τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου και υπό την προϋπόθεση ότι η απάντηση στο δημοψήφισμα θα είναι θετική.
Επίσης, πρόσθεσε ότι κοινή βούληση είναι να υπάρξει μια συναίνεση όλων των πολιτικών δυνάμεων στην Ελλάδα, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου απάντησε ότι έχει κάθε διάθεση να συνομιλήσει με τους αρχηγούς όλων των κομμάτων.
Από την πλευρά του ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, στο ίδιο μήκος κύματος, τόνισε ότι οι Έλληνες πρέπει να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν την περιπέτεια τους μαζί μας ή όχι.
ΠΗΓΗ: Έθνος